Сандрово

Обща информация

Географско положение: Централна Северна България
Област: Русе
Община: Русе
Население: 1262 Жители

Знаете ли, че...

Знаете ли, че...

Старото име на с. Сандрово е Табан. Името Сандрово се използва от 1934 г. насам и е прието в чест на Александър Батенберг, когото галено наричали Сандро.


По-важните културно-исторически забележителности в с. Сандрово са: Църквата „Св. Архангел Михаил“, построена през 1935 г. и обновена през 2017 г., паметникът на загиналите през войните от Освобождението до Втората световна война българи, който се издига в центъра на селото. В село Сандрово има изграден хиподрум, на който ежегодно се провеждат спортни надбягвания с чистокръвни коне. В допълнение Сандрово участва и като домакин на кръгове от държавното първенство по конен спорт. Село Сандрово предлага и добри възможности за риболовен туризъм и отдих, тъй като е разположено на брега на р. Дунав. Край селото има изградено рибарско селище.


Точно срещу селището между км 479 и км 472 на р. Дунав се намира и остров Алеко. Заедно с остров Батин, Алеко е един от най-големите острови в българската част на Дунав. Островният комплекс попада изцяло в защитена зона по Натура 2000 Мартен-Ряхово с код BG0000529 – защитена зона по Директива за местообитанията. Там се срещат растения, включени в Червената книга на България - блатно кокиче, блестяща млечка и др.

Полезни връзки

Галерия

1

Детски градини

1-5 км

Най-близко здравно заведение

Добър

Интернет достъп

над 10

Жилища за продажба / отдаване под наем

1-5

Търговски обекти за продажба / отдаване под наем

под 20 дка

Терени за продажба / отдаване под наем

под 20 дка

Земеделска земя за продажба / отдаване под наем (дка)

LinkedIn Icon
Facebook Icon
Google+ Icon
Twitter Icon